• 11
  • 12
  • 13

Csáfordjánosfa, Csér, Répceszemere települések az új széchenyi terv keretében hazai és uniós támogatással ivóvízminőség-javítási programot hajtanak végre.

 

Csáfordjánosfa, Csér, Répceszemere települések önkormányzatai a térség egészséges ivóvízellátásának biztosítása, feladatainak korszerű, hatékonyabb és célszerűbb megoldása érdekében hozták létre a Csáfordjánosfa Térségi Vízellátó Rendszer Ivóvízminőség-javítási Program Önkormányzati Társulást. A társulás célja, hogy biztosítsa a településeken az ivóvíz minőségét javító beruházás megvalósítását.

Csáfordjánosfa Községi Önkormányzat – mint a Csáfordjánosfa Térségi Vízellátó Rendszer Ivóvízminőség-javítási Program Önkormányzati Társulás gesztora - 2011. december 13-án pályázatot nyújtott be, majd támogatást nyert el a KEOP-7.1.0/11-2011-0076 azonosítószámú, Csáfordjánosfa Térségi Vízellátó Rendszer Ivóvízminőség-javítási Program c. projekt előkészítésre. A Támogatói okirat aláírására 2012. február 16-án került sor.

A fejlesztés tárgya a Csáfordjánosfai térségi vízellátó rendszer vízminőségének hosszú távú, fenntartható javítása. A projekt által a jelenleg használatban lévő csáfordjánosfai mélyfúrású kutak kerülnek kiváltásra az iváni vízbázisra való áttéréssel. Az iváni vízbázis vízminőségi paraméterei nem teszik szükségessé a ma kényszerűen alkalmazott víztisztítást, továbbá az összekötés következtében egy gazdaságosabban üzemeltethető, egységes rendszer kerül megépítésre.

A megvalósítandó projekt:

-       Iván településen lévő víztoronytól új közvetlen vízvezeték kiépítése (~3775 m) Csér település vízhálózati végpontjáig, és így teljes összeköttetés kialakítása Csér – Csáfordjánosfa – Répceszemere község vízellátó hálózatával,

-       Iván településen, a meglévő vízmű telepen fertőtlenítő berendezés telepítése,

-       A távvezeték hidraulikai ellenállása miatt, Iván településen, a meglévő vízmű telepen, aknában elhelyezett, nyomásfokozó kialakítása,

-       A Répceszemerei víztorony tervezett szakaszos üzemeltetése (mely lehetővé teszi a teljes, Csér – Csáfordjánosfa – Répceszemere vízellátó rendszeren a megfelelő minőségű, pangó víz mentes ivóvíz szolgáltatását). 

Az előkészítési szakaszban elkészült a fenti műszaki tartalmat magában foglaló megvalósíthatósági tanulmány és a hozzá kapcsolódó pénzügyi elemzés, a kiviteli terv szintű vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentáció, valamint megtörtént a kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési dokumentáció összeállítása is.

A megvalósításra vonatkozó pályázati dokumentáció benyújtási határideje: 2013. július 1.

Az előkészítéséi szakasz befejezésének tervezett dátuma: 2013. július 31.

A benyújtott pályázat kedvező elbírálása esetén 2014. I. negyedévében kezdhető meg a tényleges beruházás, melynek költsége megközelítőleg 50 millió Ft lesz.

Bővebb információ:

Baráth Norbert

projektmenedzser

Telefon: +36 (96) 524-630

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.